Pastinakksuppe med pastinakkchips

Pastinakk er en rotgrønnsak som vi gjerne kan bruke mere av. Den gir en utrolig god smak, og denne pastinakksuppen er intet unntak. Masse naturlig fiber får du på kjøpet, slik som med de fleste rotgrønnsaker.
Under 20 min
1,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Skrell pastinakkene først. Bruk potetskrelleren videre og skrell 12-15 bånd. Sett til side.  Disse skal brukes til topping og stekes til chips mens suppa koker. Har du barn i huset kan de være med å lage slike bånd med en potetskreller.
  2. Skjær resten av pastinakken i grove biter.
  3. Skrell sjalottløkene og skjær dem i biter.
  4. Rens og knus hvitløken.
  5. Fres alt i olje i en tykkbunnet kjele.
  6. Hell på buljong og melk og kok til pastinakken er mør, ca. 10 minutter.
  7. Mos med en stavmikser til en jevn suppe.
  8. Smak til med pepper, matfløte og sitronsaft og la suppen få et oppkok.
  9. Om den blir for tykk så kan du ha i litt mer buljong.
  10. Stek pastinakkbånd i olje i en varm panne. Det går fort. La de renne av på et kjøkkenpapir. Dryss gjerne litt salt over.
  11. Server suppa med topping av pastinakkbånd og et dryss av finhakket vårløk.
Del på Facebook