Pizza med pesto og salat

Hvorfor ikke legge grønnsakene oppå pizzaen etter at den er stekt? Lekkert og fristende.
20-40 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Pizzabunn

  • 0,5 pk gjær (25 g)
  • 2 dl lunkent vann
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • 200 g hvetemel
  • 100 g sammalt hvete, fin

Pizzafyll

  • 3 ss pesto
  • 3 ss tomatpesto
  • 250 g mozzarella

Salattopping

  • 250 g rød cherrytomat delt i to
  • 0,5 pk ruccula
  • 1 rødløk i tynne ringer
  • 4 ss ristede pinjekjerner

Fremgangsmåte

  1. Løs gjæren opp i vannet, tilsett olje og salt og elt deigen sammen med mel til den er blank og smidig.
  2. Dekk deigen med plast og la den heve til dobbelt størrelse, ca. 1 time.
  3. Elt deigen og kjevle den tynt ut.
  4. Legg leiven på bakepapir på stekeplate. Smør på et tynt lag med rød og grønn pesto.
  5. Skjær osten i skiver og fordel på pizzaen.
  6. Stek pizzaen midt i ovnen ved 225°C i ca. 15 minutter eller til den er gjennomstekt.
  7. Skyll tomater og del dem i to.
  8. Skyll salaten godt. Bland med skiver av rødløk.
  9. Server pizzaen med den friske salaten oppå, et dryss av pinjekjerner og noen dråper olivenolje.

 

Fyll halve tallerkenen med grønt. En god salat passer godt til pizza.

 

Sist oppdatert 4. desember 2015
Liker 7
Legg til på Min side
Del på Facebook