Plommechutney

Plommechutney er et allsidig og deilig tilbehør som komplementerer alt fra ostefat til kjøttretter, spesielt viltmiddager om høsten. Også et must-have i indiske måltider, denne chutney-oppskriften er en basisvare i kjøleskapet du vil ønske å ha lett tilgjengelig.
20-40 min

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Skyll og tørk plommene.
  2. Del dem i to og fjern steinene.
  3. Skjær plommene i biter.
  4. Fjern frø og hinner på chilien, og hakk hvitløk og chili fint.
  5. Finhakk rødløken.
  6. Skrell og riv ingefær til du får 1 spiseskje.
  7. Ha alle ingrediensene utenom sukker i kjelen, og kok det sammen i 10 minutter.
  8. Tilsett sukker og rosiner og la chutneyen putre på svak varme uten lokk i 40-60 minutter, til den er blitt tykk og litt seig. Jo lenger den koker jo seigere blir den, om det er ønskelig. Velg selv. Den tykner litt etter avkjøling.
  9. Fyll chutneyen over på varme og rene glass som lukkes med en gang.
  10. Avkjøl glassene og oppbevar dem kjølig.
Ett par nellikspiker og litt kajennepepper er også godt i chutney. Plommechutney er også supert å bruke som smakstilsetning i sauser og dressinger.
Del på Facebook