Plommekompott

Plommekompott er en herlig dessert som ofte vekker nostalgi hos mange av oss. Server den gjerne lun med litt vispet krem eller fløtemelk til.
20-40 min
1,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 30 plommer
  • 200 g sukker
  • 1 dl hvitvin
  • 2 ss potetmel
  • 4 ss kaldt vann

Fremgangsmåte

  1. Del plommene, fjern steinen og del fruktkjøttet i biter.
  2. Ha plommene i en kjele, hell på hvitvin og sukker og la det koke opp. Småkoke videre i 10 minutter til plommene er møre.
  3. Rør ut potetmelet i vannet og hell det forsiktig i plomme under omrøring. Plommekompotten må ikke koke etter at jevningen er tatt i.
  4. La kompotten avkjøles litt før servering.
  5. Server med vispet krem eller fløtemelk til. Noen mandelflak på toppen gir litt sprøtt å tygge på.
Del på Facebook