Gratinerte plommer på hvitt fat

Plommer gratinert med blåmuggost

Spenstig liten rett som kan serveres som en tapasrett eller som tilbehør til en god middag. Plommer og blåmuggost er en kjempegod kombinasjon som er verd å prøve.
Under 20 min

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200°C.
  2. Del plommene i to og ta ut steinene.
  3. Legg plommene i en ildfast form med snittflaten opp. Pensle på honning og dryss over chilipulver og pepper etter smak.
  4. Bak plommene i ovnen i 5 minutter.
  5. Ta ut formen. Del osten i skiver og legg det på plommene.
  6. Sett formen tilbake i ovnen på øverste rille og gratiner plommene i et par minutter til osten har smeltet.
  7. Dryss over pinjekjerner som er ristet et par minutter i tørr varm panne.
  8. Server gratinerte plommer som en tapasrett, smårett til kvelds eller som tilbehør til middag.
Del på Facebook