Potetkjeks

Hjemmelagede kjeks kan gjerne lages med potet i deigen. Kok litt ekstra med poteter og bruk dem i disse kjeksene. Supert å ha lett tilgjengelig. Om du pakker dem i pene bokser eller glass kan du gi dem bort som spennende gaver til venner og kjente.
20-40 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 150 g kokte poteter
  • 100 g smør eller margarin
  • 2 dl hvetemel
  • 2 ss potetmel
  • 1 ts bakepulver
  • 2 ss valmuefrø
  • 1 egg til pensling

Fremgangsmåte

Denne oppskriften gir ca. 25 kjeks

  1. De kokte potetene skrelles og moses.
  2. Smøret røres smidig før det blandes inn i potetmosen.
  3. Tilsett hvetemel, potetmel, bakepulver og halvparten av valmuefrøene, og elt deigen godt før den settes kaldt i ca. 30 min.
  4. Kjevles så (ca. 2 mm tykk) og kjeksen stikkes ut med for eksempel et glass i ønsket størrelse.
  5. Pensle med egg og dryss med valmuefrø. Inn i ovn ved 200 grader C. Stekes midt i ovnen på 12-15 minutter til de blir lys brune.
  6. Avkjøles på rist.
  7. Oppbevares i tett boks.

Om du ønsker kan du blande inn 1 ts malt ingefær i deigen.

Del på Facebook