Rabarbrasorbet

Over 60 min
2,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Skyll rabarbraen og del den i biter. Du trenger ikke skrelle den.
  2. Ha rabarbra, sukker og vann i en kjele og kok opp. La det småkoke i 8-10 minutter til rabarbraen virker mør. Skum av underveis.
  3. Smak til evt. med mer sukker. Syreinnholdet i rabarbra kan variere.
  4. Avkjøl.
  5. Fyll massen i fryseposer. Fordel massen i flere poser. Legg dem flate i fryseren. Har du ismaskin bruker du selvsagt denne.
  6. Når massen er fryst tar du den ut av fryseren og knekker «flakene» i mindre biter.
  7. Kjør dem i en kjøkkenmaskin eller bruk en stavmikser til du får en kremaktig konsistens.
  8. Server med en gang eller ha isen i en egnet boks og sett tilbake i fryseren. Ta den ut i god tid før servering.

Dette er en enkel måte å lage sorbet på. En annen variant er å mose massen før du fryser den ned.

Da må du røre hver time for å unngå iskrystaller.

Del på Facebook