Ribollita - italiensk grønnsaksuppe
Ribollita er en kraftig italiensk vegetarisk klassiker av en grønnsaksuppe som må prøves. Navnet betyr "kokt på ny", fordi du kan bruke de grønnsakene du har for hånden - gjerne rester. Daggammelt brød, bønner og grønnkål hører gjerne med i den klassiske varianten fra Toscana. Forsøk deg også på din egen variant. Ingen rabollitaer er like.
Ingrediensliste
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 220˚.
- Vask, tørk og skrell grønnsakene.
- Finhakk løk og hvitløk.
- Skjær gulrøttene i fine skiver og selleri i små biter.
- Rens grønnkålen, fjern midtstilken og del bladene i mindre biter.
- Hell av væsken på bønnene og skyll dem godt.
- Bryt brødet i små biter. Bland med olje og stek brødbitene i oven i 8-10 minutter til de har fått en fin farge.
- Stek løk, hvitløk, gulrøtter og selleri i 3 ss olivenolje i ca. 5-6 minutter på middels varme i en vid kjele.
- Tilsett tomat, vann, parmesanskalken og chilifrø. Kok opp.
- Tilsett bønnene og kålen, rør om og kok opp.
- Ta ostebiten opp av kjelen og smak til med salt og pepper.
- Server suppen med ristede brødbiter og et godt dryss med parmesan.
Sist oppdatert 22. februar 2018
Legg til på Min side