Oppskriftsbilde av rødkålsalat med fiken og søtpotet på hvit tallerken.

Rødkålsalat med fiken og søtpotet

En spennende og pikant salat med søtpotet, fiken, granateple og rødkål. En frisk god salat som enten kan serveres som en forrett eller som en egen rett. Godt som tilbehør er den også.
20-40 min
2 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

Skrell og del søtpoteten i terninger. Bland terningene med olivenolje. Bak dem i ovn på 200°C til de er møre - 15 - 20 minutter.

Del granateplet ved å skjære et snitt rundt frukten på tvers - men bare i skallet. Brekk deretter granateplet opp i biter og plukk ut kjernene. NB. Vær forsiktig så du ikke søler på klærne. Saften er vanskelig å fjerne.

Bland alle ingrediensene forsiktig i porsjonsskåler, på tallerkener eller fat.

Drypp nypresset appelsinsaft over.

Del på Facebook