Sellerirot-kebab

Tradisjonell kebab eller shawarma består av skårede biter av kjøtt som er grillet. Her brukes sellerirot i stedet for kjøtt, men med det karakteristiske kebabkrydderet. Retten vil garantert overraske. Selleriroten får spille hovedrollen. Ideen er etter en av vinnerrettene i kokkekonkurransen Årets grønne kokk 2020.
20-40 min

Ingrediensliste

Ingredienser

Hjemmelaget kebabkrydder

  • 0,5 ts malt kanel
  • 0,5 ts malt allehånde
  • 1,5 ts korianderfrø
  • 3 ts malt spisskummen
  • 1/2 ts cayennepepper
  • 1/2 ts knust tørket chili
  • 0,5 ts kvernet, sort pepper
  • 0,25 g salt

Fremgangsmåte

  1. Varm ovnen til 200 grader.
  2. Vask, rens og skrell selleriroten. Bruk en potetskreller eller en skarp kniv.  
  3. Del selleriroten i to og deretter i jevne tynne skiver.
  4. Kle et stekebrett med bakepapir og legg skivene utover. Bruk eventuelt 2 brett om det blir mange skiver.
  5. Bland olje, halvparten av sitronsaften, moset hvitløk og krydder godt. Pensle utover skivene.
  6. Stek skivene midt i ovnen i ca. 20 minutter. Bruk gjerne varmluft. Vend dem underveis. Skivene skal være møre i midten og litt sprø i kantene. Steketiden varierer etter som hvor tynne skivene er.
  7. Legg skivene oppå hverandre så det ligner et tårn til slutt, begynn med de største og avslutt med de minste. Stikk en grillpinne gjennom tårnet så holder den fasongen. Tårnet kan gjerne hvile litt før du skjærer i det.
  8. Drypp godt med sitron over.
  9. Skjær selleritårnet i tynne skiver og server det på varme nanbrød eller i varme pitabrød, med tzatziki og salat av ruccula, rødkål og rødløk.
Om du ønsker kan du bruke ferdig kebabkrydder - 2 til 3 ss.
Del på Facebook