Skrei med sellerirotpuré

Skrei med sellerirotmos

Hvit fisk smaker fantastisk med en silkemyk sellerirotmos. Nyt det med dampede gulrøtter og brokkoli, og en deilig brunet smørsaus.
20-40 min
1,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Sellerirotmos

Brunet soya-smørsaus

  • 30 g smør
  • 1 ss soyasaus
  • 0,5 jusen av sitron

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 220 grader over- og undervarme.
  2. Kutt selleriroten i 2x2 centimeter tykke terninger. Ha sellerirot-bitene på et stekebrett med poteter. Dryss over litt olje og salt. Stek i ovnen til de blir gylne (ca. 25-30 minutter).
  3. Stek sjalottløk i litt smør på medium høy varme i ca 3 minutter. Ha oppi fløte og  melk og kok opp. Ha i bakte sellerirot-biter. Stavmiks til du får en fløyelsmyk puré. Spe på med mer melk ved behov.
  4. Stek skreien til den blir gyllen på begge sider.
  5. Damp gulrøtter og brokkoli.
  6. Lag smørsaus på følgende måte: Ha oppi smøret sammen med sjalottløk og hvitløk. Smelt smøret og rør mens det fortsetter å boble bobler. Etter hvert vil smøret slutte å boble, få en brun farge og en deilig nøtteaktig smak vil komme fram. Rør inn soyasausen og sitronjusen og ta kasserollen av varmen.
  7. Servér skreien med sellerirotpurén, dampede gulrøtter og brokkoli. Topp med soyasmøret og gjerne ferske urter.
Del på Facebook