Jordbærkake på stettefat

Sommerens beste jordbærkake

Denne smakfulle og sommerlige jordbærkaken skal ikke stekes. Her kan du også blande inn f.eks. bringebær sammen med jordbærene.
Over 60 min

Ingrediensliste

Ingredienser

Fyll

  • 500 g jordbær
  • 3 dl kremfløte
  • 2 dl lettrømme
  • 1 pk gelépulver med sitronsmak

Pynt

Rørte jordbær

Fremgangsmåte

  1. Kjør ingrediensene til kakebunnen i en foodprosessor og klem deigen ut i en form - 24 cm i diameter.
  2. Lag geleen med halvparten av vannet. Avkjøl litt.
  3. Rens jordbærene og sett dem tett i tett over kakebunnen.
  4. Bland sammen pisket krem og lettrømme og bland med sitrongeleen.
  5. Hell dette over jordbærene og sett kaken kjølig for å stivne.
  6. Rør jordbær i en foodprosessor og smak til med sukker.
  7. Pynt kaken med sitronmelisseblader og revet limeskall.
  8. Server kaken med rørte jordbær til.
Del på Facebook