Jordbærkake på stettefat

Sommerens beste jordbærkake

Denne smakfulle og sommerlige jordbærkaken skal ikke stekes. Her kan du også blande inn f.eks. bringebær sammen med jordbærene.
20-40 min

Ingrediensliste

Ingredienser

Fyll

  • 500 g jordbær
  • 3 dl kremfløte
  • 2 dl lettrømme
  • 1 pk gelépulver med sitronsmak

Pynt

Rørte jordbær

Fremgangsmåte

  1. Kjør ingrediensene til kakebunnen i en foodprosessor og klem deigen ut i en form - 24 cm i diameter.
  2. Lag geleen med halvparten av vannet. Avkjøl litt.
  3. Rens jordbærene og sett dem tett i tett over kakebunnen.
  4. Bland sammen pisket krem og lettrømme og bland med sitrongeleen.
  5. Hell dette over jordbærene og sett kaken kjølig for å stivne.
  6. Rør jordbær i en foodprosessor og smak til med sukker.
  7. Pynt kaken med sitronmelisseblader og revet limeskall.
  8. Server kaken med rørte jordbær til.
Del på Facebook