Spagetti med småtomater og urter
Enklere pastarett kan du neppe lage, og den smaker utmerket av tomater. Bruk gjerne både gule og røde cherrytomater i denne retten.
20-40 min
1 av 5 om dagen
Ingrediensliste
Ingredienser
- 400 g spagetti
- 4 ss olivenolje
- 250 g røde cherrytomater
- 100 g gule cherrytomater
- 2 dl hakket frisk basilikum
- 1 dl frisk kruspersille
- 3 båter hvitløk - hakket
- 1 finhakket rød chili
- Saften av 1 sitron
- Revet skall av 1 sitron
- salt og pepper etter smak
- 2 dl revet parmesan eller annen hard ost
Fremgangsmåte
- Kok pasta etter anvisning på pakken.
- Vask sitronen godt, riv det gule skallet og press ut saften
- Del tomatene i to. Fres dem raskt i en stor panne i varm olje.
- Tilsett hakket basilikum, persille, chili, hvitløk og sitronskall.
- Rør godt rundt, ha i sitronsaft og smak til med salt og pepper.
- Hell vannet av spagettien.
- Bland spagetti og saus.
Server spagettiretten nylaget med et dryss av parmesan eller annen hard ost.
Hvor godt likte du oppskriften?
1
2
3
4
5