Stekt torsk med grønn gudinnesalat

Bli inspirert av TikTok-trenden Gudinnesalat, også kjent som Green Goddess salad. Denne friske og smakfulle salaten kombinerer finkuttet kål, agurk, og vårløk med en deilig dressing. Perfekt som hovedrett, server den med stekt torsk eller annen hvit fisk og kokte eller stekte poteter for et fullverdig måltid.
20-40 min
2,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 400 g torskefilet eller sei
  • 2 ss smør til steking
  • 0,5 sitron
  • 12 kokt små poteter
  • 1 ss persille eller dill

Salat

Dressing

Fremgangsmåte

  1. Finkutt kål, agurk og vårløk og ha det i en vid bolle.
  2. Dressingen: Ha ingrediensene i en hurtighakker. Kjør maskinen raskt, til du har en glatt dressing. Om dressingen blir for tykk så kan du tilsette litt vann.
  3. Bland dressingen med kål, agurk og vårløk.
  4. Fisk: Ha salt og pepper på fiskestykkene. Stek dem i smør i en varm panne. Det er godt å ha en stekeskorpe på fisken. (her er det brukt torsk i 100 g store stykker. Skrei eller sei kan også brukes, eller laks, velg selv).
  5. Ha 2 gode skjeer med salat på hver tallerken og legg fiskestykke på.
  6. Kokte poteter er nydelig til. Bruk gjerne små mandelpoteter.
  7. Server retten med nykvernet pepper, finhakket persille (elle dill) og sitronbåt.
Selve salaten er egnet som dipp, som tilbehør til taco, burger, ja, det du måtte ønske og som frister mest. Prøv den gjerne i sandwich også!
Del på Facebook