Ingredienser
Syltede drueagurker med pepper og hvitløk
Over 60 min
Små syltede agurker som, om de oppbevares mørkt og kjølig, er holdbare i ca. 6 måneder. Men disse deilige sylteagurkene blir nok spist opp lenge før det.
Fremgangsmåte
Visp sammen kaldt vann og salt til saltet løser seg opp.
- Vask agurken og legg i saltlaken. La det stå svalt i et døgn.
- Sil fra agurkene i en sil og la dem renne godt av.
- Kok opp eddik, vann og sukker, og rør til sukkeret er helt oppløst.
- Ha agurkene, rensede hele hvitløkbåter, timianstilker og pepperkorn på rene glass.
- Hell den varme laken på og avkjøl.
- Sett på lokk og sett glassene i kjøleskap.
- Agurkene er ferdig syltet etter ca. 2 uker.
Om de syltede agurkene oppbevares mørkt og kjølig, så er de holdbare i ca. 6 måneder.