Miljøbilde av tre glass med syltede agurker og tomater

Syltede drueagurker med pepper og hvitløk

Små syltede agurker som, om de oppbevares mørkt og kjølig, er holdbare i ca. 6 måneder. Men disse deilige sylteagurkene blir nok spist opp lenge før det.
Over 60 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 10 drueagurk
  • 1 l vann
  • 1 dl salt
  • 2 dl eddik, 7 % 7 %
  • 2 dl vann
  • 5 dl sukker
  • 10 båter hvitløk
  • 10 stilker frisk timian
  • 15 hele rosépepper
  • 15 hele grønne pepperkorn

Fremgangsmåte

Visp sammen kaldt vann og salt til saltet løser seg opp.

  1. Vask agurken og legg i saltlaken. La det stå svalt i et døgn.
  2. Sil fra agurkene i en sil og la dem renne godt av.
  3. Kok opp eddik, vann og sukker, og rør til sukkeret er helt oppløst.
  4. Ha agurkene, rensede hele hvitløkbåter, timianstilker og pepperkorn på rene glass.
  5. Hell den varme laken på og avkjøl.
  6. Sett på lokk og sett glassene i kjøleskap.
  7. Agurkene er ferdig syltet etter ca. 2 uker.

Om de syltede agurkene oppbevares mørkt og kjølig, så er de holdbare i ca. 6 måneder.

Del på Facebook