Terninger av syltet gresskar på glass med Hokkaido-gresskar i bakgrunnen.

Syltet gresskar

Gresskar er veldig godt, og noe vi med fordel kan spise mer av. Prøv for eksempel syltet gresskar som tilbehør til middag.
20-40 min

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Vask gresskaret. Bak det i ovn på 200°C i 20 minutter så det blir lettere å skjære i.
  2. Del det i to og skrap ut kjernene.
  3. Skjær gresskaret i skalker og skrell skalkene. Skjær fruktkjøttet i terninger og fjern skallet på ingefæren.
  4. Kok opp eddik, sukker og ingefær og la gresskarterningene koke seg blanke og møre i laken.
  5. Fyll gresskarterningene på glass eller i krukker.
  6. Kok laken videre ca. 15 min. til den blir tyktflytende. Kok chilien med de siste minuttene.
  7. Sil laken og hell den over gresskarterningene. Ha chilien i glasset. Avkjøl og sett på lokk.
  8. Oppbevar syltet gresskar i kjøleskap.
Del på Facebook