Ingredienser
Syltet gresskar
Over 60 min
Gresskar er veldig godt, og noe vi med fordel kan spise mer av. Prøv for eksempel syltet gresskar som tilbehør til middag.
Fremgangsmåte
- Vask gresskaret. Bak det i ovn på 200°C i 20 minutter så det blir lettere å skjære i.
- Del det i to og skrap ut kjernene.
- Skjær gresskaret i skalker og skrell skalkene. Skjær fruktkjøttet i terninger og fjern skallet på ingefæren.
- Kok opp eddik, sukker og ingefær og la gresskarterningene koke seg blanke og møre i laken.
- Fyll gresskarterningene på glass eller i krukker.
- Kok laken videre ca. 15 min. til den blir tyktflytende. Kok chilien med de siste minuttene.
- Sil laken og hell den over gresskarterningene. Ha chilien i glasset. Avkjøl og sett på lokk.
- Oppbevar syltet gresskar i kjøleskap.