Terninger av syltet gresskar på glass med Hokkaido-gresskar i bakgrunnen.

Syltet gresskar

Gresskar er veldig godt, og noe vi med fordel kan spise mer av. Prøv for eksempel syltet gresskar som tilbehør til middag.
Over 60 min

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Vask gresskaret. Bak det i ovn på 200°C i 20 minutter så det blir lettere å skjære i.
  2. Del det i to og skrap ut kjernene.
  3. Skjær gresskaret i skalker og skrell skalkene. Skjær fruktkjøttet i terninger og fjern skallet på ingefæren.
  4. Kok opp eddik, sukker og ingefær og la gresskarterningene koke seg blanke og møre i laken.
  5. Fyll gresskarterningene på glass eller i krukker.
  6. Kok laken videre ca. 15 min. til den blir tyktflytende. Kok chilien med de siste minuttene.
  7. Sil laken og hell den over gresskarterningene. Ha chilien i glasset. Avkjøl og sett på lokk.
  8. Oppbevar syltet gresskar i kjøleskap.
Del på Facebook