Fire terter med kinakål

Terter med kinakål og snøfrisk

Her har vi laget porsjonsterter med kinakål, sjalottløk og snøfrisk. Disse er yppelige å servere som forrett eller en liten kveldsrett når man har lyst på noe småvarmt.
40-60 min
1,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Paideig

  • 2 dl hvetemel
  • 1 dl sammalt hvete, fin
  • 75 g smør
  • 2 ss kaldt vann

Fyll

Fremgangsmåte

I ovn ved 190°C i 20-25 minutter.

Elt sammen ingrediensene til paideigen, gjerne i foodprosessor. Del den i fire jevnstore emner og klem deigen ut i porsjonsformer. Prikk bunnen godt med en gaffel, dekk formene til og sett dem i kjøleskap i minst 30 minutter.

Finsnitt kålen og fres den i olje sammen med sjalottløk i 3-4 minutter. Avkjøl kålen og fordel den i paiformene.

Visp sammen egg og snøfrisk, smak til med salt og pepper. Hell det i formene og stek paiene midt i ovnen til fyllet er fast og paideien gyllen.

Server paiene varme som forrett eller en liten kveldsrett, gjerne med en grønn salat til.

Del på Facebook