Miljøbilde av eplechips med kaneldryss på en stekeplate dekket med bakepapir.

Tørkede epleskiver

Tørkede epleskiver kan brukes som chips og snacks, som kakefyll og er gode i salater. Oppbevar dem tørt og kjølig.
40-60 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 4 epler
  • 1 ts olje
  • 1 ts malt kanel

Fremgangsmåte

  1. Skyll eplet. Fjern kjernehuset.
  2. Skjær eplene i syltynne skiver. Bruk gjerne en "mandolin" eller en ostehøvel.
  3. Pensle litt olje utover på et bakepapirkledd stekeovnsbrett og legg epleskivene utover. Strø kanel over.
  4. Sett inn i ovn ved 120°C og stek i 25-35 minutter. Følg godt med underveis, for de kan fort bli brente. Legg epleskivene over på rist på et kjøkkenpapir, e.l. Når de er avkjølt, så stivner de og blir sprø.
  5. Oppbevares tørt.
Del på Facebook