Vintersuppe i brun keramikkskål

Varmende grønnsaksuppe

Hva er vel bedre enn en varmende grønnsakssuppe på litt grå og sure dager. Rotgrønnsaker gir deg i tillegg bl.a. vitaminer, antioksidanter og naturlig fiber. Kok dobbel porsjon og frys ned til senere.
20-40 min
1,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Rens grønnsakene og skjær dem i terninger. Purren i ringer.
  2. Varm grønnsaksbuljongen.
  3. Finhakket hvitløk, revet ingefær og løk i terninger freses lett i olje og ha det over i kjelen med varm buljong.
  4. Sellerirot-, gulrot- og kålrotterninger freses lett i olje. Ha det over i den varme buljongen.
  5. Kok til alt er mørt, ca. 10 minutter.
  6. Ha purreringer i mot slutten av koketiden.
  7. Suppen smakes til med salt og pepper.
  8. Dryss over litt finhakket frisk timian ved servering.
  9. Om ønskelig, kan du tilsette kjøtt- eller kyllingbiter eller pølser i skiver.
  10. Grov gjærbakst er godt til.
Del på Facebook