Gressløk
Den passer også godt til fiskesuppe, stekt fisk, sauser og dressinger. Gressløk tilsettes gjerne mot slutten av koketiden. De hule gressløkbladene kan kuttes og fryses. Gressløk er hardfør og er ganske vanlig som hagevekst i Norge og selges både som avskåret (i bunt) og i potter, både av norsk, nederlandsk og italiensk opprinnelse.
Gressløk skal være friske i fargen, hele, saftig og sterkduftende. De skal ikke være slappe, tørre og gule.
Egenskaper
Gressløk har et høyt innhold av beta-karoten, vitamin C og kostfiber. Gressløk er også en kilde til vitamin E og kalium. Beta-karoten omdannes til vitamin A i kroppen. Vitamin A bidrar til å opprettholde normal hud og normalt syn. Vitamin C styrker immunsystemet og øker opptaket av jern fra andre matvarer, mens kostfiber er gunstig for fordøyelsen. Vitamin E bidrar til å beskytte cellene mot oksidativt stress, mens kalium bidrar til å opprettholde normalt blodtrykk. Egenskapene gjelder ved inntak av minst 100 g av varen.
Ved inntak under 50 g vare bortfaller egenskapene fra vitamin E og kalium.
- Norsk
- Krydderurter
- Engelsk
- Spiced herbs
- Tysk
- Küchen kräuter
- Fransk
- Herbes
- Spansk
- Hierbas
- Italiensk
- Erbe aromatiche, Aromi