Isbergsalat
Isbergsalat er verdens mest brukte salat, den er delikat, sprø og veldig anvendelig. Smaken er mild og nøytal.
Bruksområde
Isbergsalat brukes i hovedsak i salater eller som tilbehør til taco, hamburger, kebab og andre retter. Isbergsalat er også ypperlig på smørbrød og i sandwich. De ytterste store grønne bladene kan gjerne brukes som wraps.
Se alle oppskriftene med Isbergsalat her
Egenskaper
Isbergsalat har lavt energi- og fettinnhold og er en kilde folat og vitamin K. Folat bidrar til å redusere tretthet og utmattelse og vitamin K bidrar til normal blodlevring og til å opprettholde normale knokler.
Egenskapene gjelder ved inntak av minst 100 g vare.
Kvalitetskrav
Salat skal være hel og saftspent. Hodesalatene skal ha sammenhengende blader som skal være kuttet like nedenfor bladfestet. Råte, mugg, kuldeskade eller insektsangrep skal ikke forekomme.
Lagring
0 - 2°C
Isbergsalat har bedre holdbarhet enn bladsalat, og kan holder i flere uker i kjøleskap. Kjøling gjør issalaten ekstra sprø.
Sesongmåneder
Næringstabell
- Spiselig del
- 92 %
- Vann
- 96 g
- Kilojoule
- 51 KJ
- Kilokalorier
- 12 Kcal
- Protein
- 0,8 g
- Karbohydrat
- 1,5 g
- Fett
- 0,1 g
- Norsk
- Salater
- Latin
- Lactuca sativa og Chicorium
- Engelsk
- Lettuce
- Tysk
- Salat
- Fransk
- Laitue
- Spansk
- Lechuga
- Italiensk
- Lattuga