Ovnsbakte gulrøtter

Derfor bør du spise gulrot

Gulrot er den grønnsaken vi spiser aller mest av i Norge. Knasende sprø fastfood som kan puttes rett i bagen, eller smakfullt og delikat tilbehør til middagen. Gulrot er også barnas favoritt. Visste du at den finnes i mange flere farger enn oransje?

Viktig for både synet og huden

Gulrot har et høyt innhold av vitamin A i form av betakaroten. Betakaroten omdannes til vitamin A i kroppen, og bidrar til å opprettholde huden og synet vårt. Risle gjerne litt olivenolje over når du ovnsbaker den eller stek i en god stekeolje. Fettet gjør at kroppen tar opp mer betekaroten.

Gulrot er også en super kilde til fiber, som vi nordmenn får i oss for lite av. Fiber regulerer magen og gir deg økt metthetsfølelse. Den er derfor et bra mellommåltid når det er en stund til du skal spise neste gang.

Godt egnet for norske forhold

Det er gode forhold for å dyrke gulrot i Norge, den trives godt i det kalde klimaet. I tillegg er gulrot en grønnsak som egner seg svært godt til lagring, derfor har vi stort sett norsk gulrot hele året. 

Allsidig grønnsak

Kokte gulrøtter til hverdagsmiddagen er en slager, men den duger til så mye mer. Prøv ovnsbakte gulrøtter til festmiddagen, varm gulrotsuppe en kald høstkveld, eller en skikkelig vitaminbombe av en gulrotsmoothie til frokost? Bruk gulrot i bakst også, det gir et saftig og godt resultat. Eller bare putt den rett i matpakken, treningsbagen eller vesken. 

Bruk fantasien og prøv ut en ny vri – du kommer ikke til å angre. Les mer: Sunnere bakst med grønnsaker

Les mer