Gulrotstappe med appelsinsmak

En kjempegod stappe av gulrøtter smakt til med appelsin er et supert alternativ til tilbehør til middagen. Denne gulrotmosen er barnas favoritt.
20-40 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 800 g gulrot
  • revet skall av 0,25 godt vasket appelsin
  • 2 ss lett matfløte
  • 1 ss olivenolje
  • saften av 0,5 appelsin

Fremgangsmåte

  1. Skrell og del gulrøttene i biter og ha dem over i en kjele.
  2. Hell på vann til gulrøttene er dekket.
  3. Kok opp og la det koke på svak varme til gulrøttene er møre, ca. 15 minutter.
  4. Sil av vannet og la gulrøttene dampe i noen minutter.
  5. Varm matfløte, olivenolje, appelsinsaft og appelsinskall på svak varme og hell det over gulrøttene mens du moser. La det gjerne være litt biter i mosen.
Til gulrotstappe kan du bruke både en stavmikser eller en blender når du skal mose. Når du derimot lager potetmos, så bør du bruke en manuell moser, slik at du unngår at mosen blir seig.
Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 22
Legg til på Min side
Del på Facebook