Oppskriftsbilde av appelsin- og grapefruktsalat servert på hvitt fat.

Appelsin- og grapefruktsalat

Denne deilige salaten med appelsin og grapefrukt kan serveres som et friskt tilbehør. Gjør seg også godt på et koldtbord.
Under 20 min
2 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Dressing

  • 2 ss god olivenolje
  • 1 ss friskpresset sitronsaft
  • salt og pepper etter smak

Fremgangsmåte

  1. Skrell appelsiner, lime og grapefrukt så alle de hvite hinnene også skrelles bort.
  2. Skjær ut appelsinbåter mellom hinnene, ta vare på saft som renner ut.
  3. Skjær grapefrukt og lime i skiver, del dem i to.
  4. Rens og finsnitt fennikelen.
  5. Rens og hakk rødløken.
  6. Anrett salatblad på porsjonstallerkener eller på større fat med sitrusfrukt, fennikel og rødløk over.
  7. Hell på saft som har rent fra appelsinene, evt. også grapefrukten.
  8. Visp sammen dressingen og drypp den over salaten.
Del på Facebook