Oppskriftsbilde av appelsincarpaccio med granateplekjerner servert i en hvit bolle.

Appelsincarpaccio med granateple

Saftig, lett og lettlaget appelsindessert med appelsiner hvor vi har tilsatt granateple og kardemomme. Et klatt pisket krem eller vaniljekesam over smaker kjempegodt.
Under 20 min
2,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Tilbehør

  • pisket krem eller vaniljekesam

Fremgangsmåte

  1. Skrell appelsinene og skjær dem i tynne skiver.
  2. Skjær rundt skallet på granateplet (kun i skallet) og brekk delene fra hverandre. På denne måten unngår du å søle med saften. Saften setter fort flekker, så pass på.
  3. Pirk ut kjernene i granateplet ved å brekke skallet i flere deler, eller å slå skallet med en tresleiv over en bolle.
  4. Bland sammen kardemomme og sukker.
  5. Legg appelsinskiver utover på et fat. Strø over kardemommen, sukkeret og granateplekjernene.

La salaten stå kjøling til servering.

Server desserten med pisket kremfløte.

Del på Facebook