Halve plommerbåter med nøtter og vaniljeis i porsjonskåler

Bakte plommer med vaniljeis

Plommer bakt i ovn får en nydelig, konsentrert smak og fin konsistens. En rask og enkel dessert som passer like godt til hverdags som til helgekosen.
Under 20 min
0,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 180 grader.
  2. Skyll plommene og del dem i to. Fjern steinene. Del plommene gjerne en gang til slik at det blir båter.
  3. Legg plommene i en smurt ildfast form. Strø litt brunt sukker over. Om du ønsker en litt mer "voksen"  smak kan du ha en dråpe konjakk på hver plommebit.
  4. Bak plommene i ovn i maks 10 minutter. De skal være myke, men ikke flytende. Det går fort, så pass på.
  5. Server lune plommer med vaniljeis og hakkede valnøttkjerner og gjerne blader av sitronmelisse.
Del på Facebook