Bakte rotgrønnsaker med blåmuggost

Den beste måten å tilberede rotgrønnsaker på er å bake dem i ovnen. Da kommer den nydelige sødmen i grønnsakene godt frem. Her er bakte rotgrønnsaker brukt i en salat med blåmuggost, solsikkefrø og honning. Severes som en egen rett eller som tilbehør til middag.
40-60 min
0,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 1 persillerot
  • 1 gulrot
  • 1 skive sellerirot
  • 1 chioggiabete (polkabete)
  • 1 gulbete
  • 1 rødløk
  • 2 ss olje
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 75 g blåmuggost
  • 4 ss ristede solsikkekjerner
  • 2 ss honning
  • 4 ss frisk koriander
  • salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200 grader.
  2. Vask og tørk grønnsakene.
  3. Skrell betene.
  4. Skjær persillerot, gulrot og sellerirot i staver og løk og beter i båter. Pass på at de har sånn noenlunde samme størrelse.
  5. Bland alt med olje, eddik, salt og pepper og legg det utover på et stekebrett med bakepapir.
  6. Bak i ovn i ca. 30 minutter til det er nesten mørt og gjerne litt farge. Grønnsakene kan godt være litt al dente. Det gir en fin tyggemotstand. Rør litt i grønnsakene underveis.
  7. Legg de bakte grønnsakene over på et serveringsfat eller en vid bolle.
  8. Smuldre opp blåmuggosten og «dryss» på de lune grønnsakene.
  9. Drypp honning over og ha på solsikkefrø og koriander.
Valnøttkjerner kan brukes i stedet for valnøttkjerner.
Sist oppdatert 27. august 2020
Liker 1
Legg til på Min side
Del på Facebook