Potetmos juletrær

Duchessepoteter

Duchessepoteter er potetmos tilsatt eggeplomme, formet med sprøytepose eller kniv og deretter stekt i ovn. Dekorativ ny vri til middagen.
20-40 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 800 g poteter
  • 2 dl lettmelk
  • 2 eggeplomme
  • 1 ss margarin
  • 0,5 ts revet muskatnøtt
  • salt og pepper etter smak
  • rapsolje til pensling

Fremgangsmåte

  1. Skrell og del potetene i mindre biter og kok dem møre i melken.
  2. Sil fra melken, men ta vare på den. Mos potetene, gjerne gjennom en potetpresse.
  3. Bland inn litt av melken, margarin og eggeplommer.
  4. Smak til med muskat, pepper og litt salt.
  5. Ha mosen i en sprøytepose og sprøyt små former på bakepapirkledd stekeovnsplate.
  6. Pensle formene med litt olje, og stek i ovn på 200°C til duchessepotetene har fått fin farge - 15 - 20 minutter.
  7. Skjær ut stjerner av tynne kålrotskiver og plasser den i toppen slik som på bildet.
  8. Server. 
    Du kan også sprøyte langs kanten på et ildfast fat. Dekorativt og morsomt.
Del på Facebook