Blomkålpuré i lyseblå bolle

Blomkålpuré

Blomkålpuré er et nydelig tilbehør til f.eks. litt sterke, grove pølser og til røkt eller saltet kjøtt, stekt fisk og kylling.
20-40 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Rens blomkålhodet for blader og stilker.
  2. Del den i buketter og ha dem i en kjele. Dekk bukettene med vann, melk og litt salt.
  3. Kok til blomkålen er veldig mør.
  4. Sil av vannet.
  5. Ha fløte og smørterninger samt hakket hvitløk i en kjele og la det koke opp.
  6. La det koke under lokk i noen minutter.
  7. Sil av hvitløken og ha fløten over i kjelen med blomkålen.
  8. Visp godt sammen med en stålvisp til en stappe med grov struktur.
Legg til på Min side
Del på Facebook