Blomkålpuré

Blomkålpuré er et nydelig tilbehør til f.eks. litt sterke, grove pølser og til røkt eller saltet kjøtt, stekt fisk og kylling.
20-40 min
0,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 1 blomkål
  • 1,5 dl melk
  • 2 båt hvitløk
  • vann
  • salt og pepper etter smak
  • 1,5 dl matfløte
  • 2 ss smør

Fremgangsmåte

  1. Rens blomkålhodet for blader og stilker.
  2. Del den i buketter og ha dem i en kjele. Dekk bukettene med vann, melk og litt salt.
  3. Kok til blomkålen er veldig mør.
  4. Sil av vannet.
  5. Ha fløte og smørterninger samt hakket hvitløk i en kjele og la det koke opp.
  6. La det koke under lokk i noen minutter.
  7. Sil av hvitløken og ha fløten over i kjelen med blomkålen.
  8. Visp godt sammen med en stålvisp til en stappe med grov struktur.
Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 10
Legg til på Min side
Del på Facebook