Fargepalett med hvit asparges

Tre enkle og kjempegode sauser som er supre å servere til de fleste kokte grønnsaker. Sausene kan også serveres som dipp til grønnsaksnacks.
20-40 min
2,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Gul paprikasaus

  • 2 dl vann
  • 1 gul paprika
  • 0,5 gul squash
  • 1 løk
  • 1 ss sennep
  • 0,5 ts kajennepepper
  • salt og pepper etter smak

Grønn paprikasaus

Rød paprikasaus

Fremgangsmåte

Skrell aspargesen fra toppen og ned. Bruk en god aspargesskreller eller potetskreller. Skjær/brekk vekk den grove nederste delen som gjerne er litt treet.

Kok opp vann i en romslig kjele, tilsett 2 ts salt og 1 ts sukker pr. liter vann.

Legg aspargesene i og kok dem på middels varme under lokk til stilkene knapt er møre, 3-4 minutter, avhengig av tykkelsen.

Lag de tre sausene hver for seg:

Rens og del grønnsakene i biter. Kok opp vann og ha i grønnsakbitene. La det trekke til det er mørt.

Mos blandingen til en jevn saus med en stavmikser eller foodprosessor.

Smak til med krydder.

Om sausene blir for tykke, kan du spe med litt kokende vann.

Dander aspargesene på tallerkener eller på fat og sett topper av sausen med en spiseskje, eller server de tre sausene i hver sin bolle ved siden av.

 

Del på Facebook