Suppe av grønn asparges

Grønn aspargessuppe

Sesongens beste suppe lager du enkelt fra bunnen av. Du trenger asparges og kraft - og litt til. Servert med grovt brød blir denne aspargessuppen et deilig måltid, gjerne servert som middag. Grønnfargen kan du justere med spinatblader.
20-40 min
1,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Kok opp grønnsakkraft, og skyll aspargesen.
  2. Brekk eller skjær av den nederste enden på aspargesene. Endene er trevlete, men har mye god smak. Kok dem derfor i grønnsakbuljongen for å få ut den fine smaken.
  3. Skjær toppene av aspargesen.
  4. Bruk en potetskreller og lag noen tynne strimler av stenglene.
  5. Legg toppene og strimlene i et dørslag og kok dem med i kraften i et minutt før du siler kraften. Dette skal brukes til pynt.
  6. Skjær resten av aspargesen i biter. Fres dem blanke i varm olje i en kjele sammen med sjalottløk og potetterninger. Poteten bidrar til å jevne suppen uten at det setter mye smak.
  7. Tilsett vin/eplemost og kraft og kok det i 15-20 minutter. Ha i spinadbladene i siste kokeminutt. Dette gir en ekstra fin grønn farge.
  8. Kjør suppen jevn i en foodprosessor eller med en stavmikser.
  9. Smak til med sitronsaft og matfløte.
  10. Server suppen med aspargestopper og -strimler og noen dråper olivenolje.

 

Suppen er naturlig glutenfri, og kan gjøres laktosefri ved å bytte ut den vanlige matfløten med laktosefri matfløte.

Del på Facebook