Grønnsaksgryte i blå kjele

Grønnsaksgryte med eple og hodekål

Lettvint og god gryterett med løk, gulrøtter, hodekål og eple. Servert med en fyldig karridipp og kokte poteter er dette en deilig hverdagsmiddag.
20-40 min
2 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Karridipp

  • 2 dl crème fraîche
  • 1 ts karri
  • 0,5 ts sukker

Fremgangsmåte

  1. Skrell og skjær løk i skiver. Grovstrimle kålen. Skrell gulrøttene og skjær i tynne skiver.
  2. Stek løk, kål og gulrøtter forsiktig hver for seg i litt smør i en panne og legg det over i en gryte.
  3. Tilsett buljongen og la det koke i noen minutter.
  4. Del epler i båter og stek dem i litt. Legg dem over i gryten og la det koke litt. Eplene skal ikke bli for myke.
  5. Smak til med salt og pepper.
  6. Ønsker du å tilsette litt røkte middagspølser, så skjæres de i skiver og stekes litt i panne før det tilsettes gryten.
  7. Bland sammen crème fraîche og karri og smak til med sukker.
  8. Server grønnsaksgryten med kokte poteter og karridipp og strø over hakket kruspersille rett før servering.
Del på Facebook