Grønnsakssuppe med pistou og bønner

Virkelig en deilig, mettende og varmende grønnsakssuppe toppet med pistou. Pistou er den provencalske varianten av den mer kjente italienske pestoen, men mangler pinjekjerner. Her rører man pistouen ut i suppen, men du kan også legge en spiseskje opp i suppetallerknene ved servering.
Over 60 min
2,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Pistou

Fremgangsmåte

Skrell poteter, purre, løk og gulrot og skjær i terninger. Ha terningene i en kjele og dekk med vann. Kok i minst en time.

Skjær squash i terninger og aspargesbønner i fine biter og tilsett. Kok videre i ca. 10 minutter til aspargesbønnene er møre. Smak til med salt og pepper.

Pistou:

Dypp tomatene i kokende vann i noen sekunder og avkjøl i kaldt vann. Ta av skinnet på tomatene og hakk dem opp. Kjør dem så sammen med basilikumblader og hvitløk i en hurtigmikser, stavmikser eller blender. Spe med olje underveis.

Pistouen røres ut i suppen rett før servering. Sett gjerne det du har igjen på bordet hvis noen ønsker litt mer.

Del på Facebook