Grønnsakwok med eksotisk saus

Wok med grønnsaker og en spennende og pikant saus med sting vil garantert smake. Server nykokt ris til.
20-40 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Saus

  • 1 dl eplejuice
  • 1 ss honning
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 1 båt hvitløk - finhakket
  • 1 ts potetmel
  • 0,25 ts chilipasta (sambal oelek)
  • revet skall av 0,5 lime

Fremgangsmåte

Lag sausen først. Bland juice, honning, eddik, hvitløk og potetmel i en gryte. Kok opp under omrøring, og smak sausen til med sambal oelek, salt og revet limeskall.

Del paprika i biter, sukkererter i to og sjalottløk i båter.

Skyll spinaten.

Stek sesamfrø i tørr, varm panne til de blir gylne. Legg til side.

Stek kjøttet raskt i en wokpanne, og ta det opp.

Stek grønnsakene og spinatbladene raskt under omrøring på sterk varme.

Hell over sausen og tilsett kjøttet. Bland alt raskt sammen i woken.

Strø på ristede sesamfrø, og server gryten straks med kokt ris til.

Del på Facebook