Grønnsakwok med rosettkål

Rosettkål er en spennende og allsidig kålgrønnsak som er en krysning av grønnkål og rosenkål. Her har vi den i wok sammen med paprika, selleri, vårløk og svartkål.
Under 20 min
0,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 100 g rosettkål
  • 1 rød paprika
  • 2 gulrot
  • 1 skive sellerirot
  • 2 vårløk
  • 4 blad svartkål (grønnkål kan også brukes)
  • 1 ss solsikkeolje
  • 1 ss revet frisk ingefær
  • 1 båt hvitløk
  • 1 dl eplejuice
  • 1 ss honning
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 1 dl hakket frisk koriander

Fremgangsmåte

  1. Skjær paprika, gulrøtter, sellerirot i strimler og vårløken i ringer. Skjær rosettkålene i to.
  2. Fjern midtstilken på svartkålbladene og del bladene i grove biter.
  3. Varm oljen i en wok eller stor panne.
  4. Wok grønnsakene, revet ingefær og hakket hvitløk i ca. 5 minutter ved sterk varme.
  5. Bland i eplejuice, honning og eddik.
  6. Smak til med salt og pepper.
  7. Strø til slutt på frisk hakket koriander, og server gjerne med nudler eller ris til.
Sist oppdatert 4. desember 2015
Liker 14
Legg til på Min side
Del på Facebook