Gryterett med persillerøtter i tomatsaus

Persillerot er en smakfull rotgrønnsak som gjerne kan spille hovedrollen på tallerken. Prøv stekte persillerotkubber servert i smakfull tomatsaus, gjerne med potetmos til.
20-40 min
2 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Tomatsaus

  • 1 løk
  • 3 båter hvitløk
  • 2 ss soyaolje
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 ss tomatpuré

Fremgangsmåte

  1. Lag tomatsausen først. Finhakk løk og hvitløk og fres dette blankt i varm olje.
  2. Tilsett resten av ingrediensene.
  3. Kok opp og la sausen koke til den får en fin konsistens. Den blir bedre jo lenger den koker. Ønsker du en fin og glatt saus kan du bruke en stavmikser. Blir sausen tykk tilsetter du et par spiseskjeer vann.
  4. La sausen småkoke mens du lager resten.
  5. Skrell persillerøttene. Velg gjerne store røtter til denne retten.
  6. Del dem i kubber på minst 2 cm. Salte og pepre dem.
  7. Del hvitløkene i to og press dem flate med kjøkkenkniven.
  8. Ha smør og olje i en varm panne.
  9. Stek persillerøttene godt på begge sider. De skal ha skikkelig stekefarge og virke møre. Stek hvitløken med.
  10. Gi fryste erter et raskt oppkok.
  11. Server stekte persillekubber i tomatsausen, gjerne sammen med potetmos.
  12. Ha et godt dryss av timianblader og finhakket persille.
Del på Facebook