Hasselbackpoteter

Hasselbackpoteter er litt annerledes enn vanlig bakte poteter. Du kan krydre med det du liker best. Litt reven parmesan på toppen på slutten av steketiden gjør susen.
20-40 min

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Skrell potetene og skjær dem i skiver, men ikke helt igjennom. Legg potetene mellom f.eks. skaftene på to tresleiver når du skal skjære dem, da skjærer du ikke helt igjennom.
  2. Ha potetene i en ildfast form. Pensle dem med smeltet smør og krydre med salt og pepper etter smak.
  3. Bak potetene i ovn på 220 °C i ca. 20 min. Men vurder størrelsen; jo større poteter - jo lenger steketid.
  4. Ta ut formen og pensle på mer smør.
  5. Stek videre i ca. 20 min. eller til potetene er møre og har fått en pen gyllen farge.
  6. Dryss over finhakket kruspersille rett før servering. Litt reven parmesan om du ønsker det.
Del på Facebook