Hasselbackpoteter

Deilige og sprø hasselbackpoteter med et hvitløkssmør med parmesan og persille. Fantastisk tilbehør!
40-60 min

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 200 grader over- og undervarme.
  2. Start med å sette smør på kjøkkenbenken så det blir mykt til senere.
  3. Kutt av en tynn skive langs nedsiden på en potet slik at poteten ligger rett på fjølen. Spar potetskiven til senere.
  4. Skjær tynne skiver i potetene, men ikke helt igjennom. (Legg en tresleiv eller spisepinner langs sidene av poteten for å unngå å skjære helt ned.)
  5. Legg de tynne skivene (fra steg 3) på bunnen av en ildfast form. Ha potetene på toppen. Når du tar potetskivene fra hverandre vil potetene åpne seg mer med de små skivene under. Dette gjør dem ekstra sprø. Pensle potetene med litt olje, og krydre med salt og pepper etter smak.
  6. Bak potetene i ovn på 220 °C i ca. 20 min. Men vurder størrelsen; jo større poteter - jo lenger steketid.
  7. I en bolle: Bland smør, persille, hvitløk og parmesan.
  8. Ta ut formen og legg klatter med urtesmøret i sprekkene i potetene.
  9. Stek videre i ca. 20 min. eller til potetene er møre og har fått en pen gyllen farge.
  10. Dryss over finhakket kruspersille rett før servering, og litt reven parmesan om du ønsker det.
Del på Facebook