Mild tomatsuppe (Hjemmelaget tomatsuppe med hvitløk)

Hjemmelaget tomatsuppe med hvitløk

Å lage sin egen hjemmelagde tomatsuppe smaker aller aller best. Bruk store og godt modne tomater for å få mest mulig smak. Suppen vår er smakt til med hvitløk og kajennepepper, noe som gjør den litt "hot".
20-40 min
1,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 8 moden tomater
  • 4 sjalottløk
  • 2 båter hvitløk
  • 3 ss olivenolje
  • 1 l grønnsakbuljong (utblandet) (2 terninger)
  • 2 laurbærblad
  • 1,5 dl matfløte
  • 0,25 ts kajennepepper
  • hakket frisk timian eller kruspersille
  • salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. Skrell og hakk løk og hvitløk hver for seg.
  2. Skyll tomatene og skjær dem i mindre biter.
  3. Skyll og hakk krydderurtene.
  4. Stek løken (ikke hvitløken) raskt i olje til den er blank og myk. Tilsett tomater og la de steke med i ca. 2 minutter.
  5. Tilsett buljongen, laurbærblader og de hakkede krydderurtene.
  6. La suppen koke i ca. 20 minutter.
  7. Tilsett hvitløken.
  8. Ta opp laurbærbladene og kjør suppen glatt med en stavmikser, e.l.
  9. Rør inn fløten og smak suppen til med kajennepepper, salt og pepper.
  10. Server suppen - gjerne med en klatt creme fraiche og godt brød til.
Del på Facebook