Kikertgryte med tomat på blå asjett

Ingredienser

Kikertgryte med tomat

20-40 min
2,5 av 5 om dagen

En god gryterett tiner opp både kropp og sjel. Her har vi laget en gryte med kikerter, sjalottløk, gulrøtter, poteter, squash og toppet den med hakket hvitløk. Håper den smaker.

Fremgangsmåte

Skyll kikertene i vann før bruk.

Finhakk løk og hvitløk (ikke press hvitløken) og fres i olje i en kjeleuten at det tar farge.

Skrell og skjær gulrøtter og poteter i fine skiver og ha i kjelen.

Skjær tomat og squash i fine terninger og ha i kjelen sammen med laurbærblad og revet skall fra sitronen.

Varm opp og sett på lokk. La gryten småkoke under lokk i ca. 10 minutter.

Ha til slutt i kikertene og la det småkoke videre i 5 minutter. Smak til med salt og pepper.

Hvor godt likte du oppskriften?