Kikertgryte med tomat

En god gryterett tiner opp både kropp og sjel. Her har vi laget en gryte med kikerter, sjalottløk, gulrøtter, poteter, squash og toppet den med hakket hvitløk. Håper den smaker.
20-40 min
2 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 400 g hermetiske kikerter
  • 2 sjalottløk
  • 1 båt hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • 2 gulrot
  • 1 grønn squash
  • 2 potet
  • 300 g tomat - hermetiske kan også brukes
  • 1 laurbærblad
  • revet skall av 1 sitron
  • salt og pepper etter smak

Fremgangsmåte

Skyll kikertene i vann før bruk.

Finhakk løk og hvitløk (ikke press hvitløken) og fres i olje i en kjeleuten at det tar farge.

Skrell og skjær gulrøtter og poteter i fine skiver og ha i kjelen.

Skjær tomat og squash i fine terninger og ha i kjelen sammen med laurbærblad og revet skall fra sitronen.

Varm opp og sett på lokk. La gryten småkoke under lokk i ca. 10 minutter.

Ha til slutt i kikertene og la det småkoke videre i 5 minutter. Smak til med salt og pepper.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 16
Legg til på Min side
Del på Facebook