Oppskriftsbilde av linsesalat med avokado, rødløk og cherrytomater.

Linsesalat med avokado

Meksikanske smaker preger denne salaten med linser, advokado, hjertesalat, . Server gjerne salaten med nachochips.
20-40 min
1,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Dressing

  • 2 dl lettrømme
  • revet skall av 1 lime
  • 2 ss limesaft
  • noen dråper tabasco
  • 0,25 ts salt
  • nachochips

Fremgangsmåte

  1. Kok linsene i vann og salt under lokk i ca. 20 minutter. Avkjøl vannet og sil det så fra.
  2. Legg linsene på et fat.
  3. Du kan også kjøpe ferdige kokte linser (boks eller små kartonger) som du bare skyller i kaldt vann og lar renne godt av.
  4. Skjær salat i biter og del tomater i to.
  5. Del og ta ut kjøttet av avokadoene. Skjær kjøttet i skiver.
  6. Skjær rødløk i strimler/tynne ringer.
  7. Bland alt med linsene og strø over oliven.
  8. Finhakk chilien og strø halvparten over salaten sammen med ruccula.
  9. Til dressingen: Bland rømme med limeskall og -saft, resten av den hakkede chilien.
  10. Smak til med salt.
  11. La dressingen stå kaldt i minst 10 minutter.
  12. Fordel dressingen over salaten eller server den ved siden av.
  13. Salaten serveres med nachochips.
Del på Facebook