Oppskriftsbilde av salat nicoise med egg, tomat, reddik, oliven og tunfisk.

Salat Nicoise

Mettende, fargerik og klassisk salat fra Nice. Server salaten som hovedrett, forrett eller en frisk lunsjrett. Og gjerne med fersk brød til.
Under 20 min
1,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Dressing

  • 1 ss dijonsennep
  • 1 båt hvitløk
  • saften av 0,5 sitron
  • 2 dl olivenolje
  • salt og pepper
  • 100 g aspargesbønner - forvellet i ett minutt

Fremgangsmåte

Legg ingrediensene til salaten på et stort fat sammen med hjertesalat revet i passe biter. Del eggene i båter og legg over salaten og pynt med ansjosfileter.

Bland sammen dressingen og smak til. Hell dressingen over ved servering.

Godt brød er deilig til salaten.

Sist oppdatert lørdag 24. januar 2015
Liker 10
Legg til på Min side
Del på Facebook