Løk- og potetpai i paiform

Løk- og potetpai

En rustikk pai med potet, løk og ost som gjør seg kjempegodt til middag eller kveldsmat på kalde høstkvelder!
Over 60 min
2,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Bunn

  • 60 g myk margarin
  • 2 dl grovbakstmel
  • 100 g cottage cheese
  • 1 ss vann

Fyll

Fremgangsmåte

Bunnen:  Kjør cottage cheese i en kjøkkenmaskin i et minutt før margarin og mel tilsettes. Kjør dette raskt til en godt blandet masse. La deigen hvile i kjøleskap mens du lager fyllet.

 

Fyllet:  Fres den strimlede løken i en panne til den er lysebrun. Tilsett purren. Kok sjalottløken i et par minutter. Bland melk, egg og ost sammen.

 

Kjevle deigen ut til en rund leiv som passer paiformen. Den kan godt henge litt utenfor kanten, så unngår du at den "krymper". Prikk bunnen med en gaffel og forstek den i 10 minutter ved 200 grader. Ta formen ut av ovnen og ha i løk, poteter og osteblandingen.

 

Stek paien på nederste rille i ovnen i 30-40 minutter på 200 grader. Server gjerne en salat til.

Del på Facebook