Lunsjsalat - halve tallerken

Lunsjsalat med brokkoli, tomat og rødløk

Det er en fin vane å sette lunsjsalat på ukesmenyen. Bruk gjerne friske grønnsaker du har til overs. Det er bare fantasien som setter grenser for hva du kan ha i en salat. I salaten vår har vi brukt brokkoli, cherrytomater, rødløk, sukkererter, m.m.
Under 20 min
2 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Dressing

  • 3 ss olivenolje
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 0,5 ts salt
  • kvernet pepper

Fremgangsmåte

  1. Vask, tørk og del grønnsakene som beskrevet. Små salatblader kan være hele.
  2. Bland grønnsakene forsiktig sammen, i en vid bolle.
  3. Dryss over granateplekjerner og ristede pinjekjerner.
  4. Bland olje og eddik godt sammen til dressing. Smak til med litt salt og pepper.
  5. Hell dressingen over rett før servering eller server den ved siden av.
  6. Slik angriper du et granateple: Skjær av toppen på granateplet. Riss gjennom skallet med en skarp kniv rett ut for skilleveggene. Brekk delene fra hverandre og pirk ut kjernene i granateplet. Dette kan du gjøre i en bolle med kaldt vann så slipper du søl. Om du ikke bruker alle kjernene oppbevarer du resten i en tett liten boks.
Del på Facebook