Urtemuffins med squash

Matmuffins med grønnsaker

Grove muffins er supert i matpakken for store og små eller som turmat. Lag en grov røre og bland inn grønnsakene du liker best eller å få brukt opp grønnsakrester du har i kjøleskapet.
40-60 min

Ingrediensliste

Grov røre

  • 3 egg
  • 0,5 dl rapsolje
  • 2 dl matyoghurt
  • 2 ts bakepulver
  • 3 dl hvetemel
  • 2 dl sammalt hvete, fin
  • 1,5 dl havregryn
  • 100 g revet hvitost
  • 0,5 dl lettmelk
  • 0,5 ts salt

Fyll med revet gulrot

Fyll med tomater

  • 20 små tomater i skiver eller delt i to
  • 3 ss solsikkekjerner
  • 2 ss finhakkede soltørkede tomater
  • 0,5 finhakket rødløk

Fyll med spinat

Fremgangsmåte

  1. Rør sammen eggene, og tilsett olje, yoghurt og melk.
  2. Mal havregryn til mel med f.eks. en stavmikser.
  3. Bland sammen alt det tørre og rør dette inn i eggeblandingen.
  4. Del deigen om du ønsker forskjellige fyll i muffinsene.
  5. Rør inn grønnsaksfyllet og ost.
  6. Fyll muffinsformer 2/3 fulle med røren og stek muffinsene midt i ovnen på 200 grader i 25-30 minutter.
  7. Avkjøl på rist.
  8. Fyll med spinat må bearbeides litt før det tilsettes deigen: Fres vårløk myk i olje i en varm stekepanne. Tilsett spinaten. Rør om til den faller sammen. Avkjøl litt.
Del på Facebook