Kake med klementiner

Enkel opp-ned kake med klementiner og annen frukt som hører julen til. Kaken blir saftig og smakfull - sjekk oppskriften for flere tips.
Over 60 min

Ingrediensliste

Bunnen

Kakerøren

  • 3 egg
  • 250 g melis
  • 1 ts vaniljesukker
  • 150 g hvetemel
  • 80 g smeltet smør
  • 20 finhakkede valnøttkjerner

Fremgangsmåte

Skrell av skallet på klementinene og del dem i to på tvers.

Skjær stilken av fikenene og del dem i to på tvers.

Fjern skallet på ananasen og skjær i store biter.

Legg bakepapir i bunnen på en kakeform. Smør formen godt med smør. Hell flytende honning i formen.

Legg fruktene ned i formen med snittflaten ned.

Visp egg, melis og vaniljesukker til en tykk, luftig eggedosis. Vend inn hvetemelet, hakkede valnøttkjerner og smeltet smør.

Hell røren over fruktene i kakeformen.

Stek kaken midt i ovnen i 40-45 minutter på 180°C. Ha et bakepapir i bunnen av ovnen i tilfelle formen lekker noen dråper med honning.

Sjekk med en pinne om kaken er gjennomstekt.

Løsne kaken langs kantene med en kniv, la den avkjøle litt før du hvelver den over på et fat.

Dryss hakkede valnøtter over og server gjerne med vaniljeis eller vaniljekesam.

Del på Facebook