Juletrekake

Denne morsomme juletrekaken lager du lett med litt frukt og bær. Server den i juleselskapet eller som kake til julekaffen.
20-40 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 4 plate butterdeig
  • 8 kiwi
  • 10 bringebær
  • 1 dl blåbær
  • 8 physalis
  • 2 skive carambola
  • 2 ss kokosmasse

Fremgangsmåte

  1. Kna sammen butterdeigplatene og kjevle ut deigen på bakepapir til en rektangulær flate (ca. 3mm tykk).
  2. Skjær ut et juletre med tykke grener.
  3. Prikk deigen med en gaffel slik at den ikke blåser seg opp for mye (den må være flat for at du skal kunne legge frukten på den) og stek den i ovnen som angitt på pakken. Avkjøl.
  4. Skjær av skallet på kiwiene. Del dem i to på langs og skjær deretter halvdelene i skiver.
  5. Begynn øverst og dekk treet med kiwiskiver. Kiwiene vil til slutt danne et fiskeskjellsmønster. Pynt så med bær og dryss over kokos. Avslutt med carambola (også kalt stjernefrukt) som en stjerne på toppen av treet.

 

Tips: Du kan godt spre et tynt lag med vaniljekrem utover butterdeigen før du har på frukten.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 20
Legg til på Min side
Del på Facebook