Gratinert squash med tomater

Ostegratinert squash

Dette er en enkel og smakfull squashrett som passer til det meste. De baker seg selv i ovnen. Du kan krydre med det du ønsker. Squash tåler skikkelig smakstilsetning!
20-40 min
1,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200 grader.
  2. Strø litt salt på hver halvdel, det gjør at squashen slipper litt væske etter få minutter. Tørk av væsken med litt papir.
  3. Snitt litt i hver halvdel, slik at oljen trekker ned i «kjøttet».
  4. (Skrap eventuelt litt av kjøttet ut med en teskje om squashen er litt grov i midten.)
  5. Bland olje, urter og litt pepper og pensle godt hver halvdel.
  6. Ha på finrevet gratineringsost. Spar litt ost til toppen.
  7. Legg på tomatskiver og ha på resten av osten.
  8. Bak i ovnen i ca. 25 minutter til squashen virker mør, og osten har fått en fin gratineringsfarge.
  9. Server med et godt dryss av friske urter.
Del på Facebook