Ratatouille

Ratatouille er en vegetarisk grønnsakstuing fra Provence i Frankrike som blant annet inneholder aubergine, squash, løk og tomater. Fyll halve tallerken med ratatoulle. Passer godt til fisk.
Under 20 min
1,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 0,5 grovhakket løk
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 2 ss olje
  • 0,25 aubergine i skiver delt i fire
  • 0,25 grønn squash i skiver delt i fire
  • 0,5 rød paprika i halve ringer
  • 0,5 boks hermetiske tomater
  • 5 blad frisk basilikum hakket
  • 2 stilk frisk timian hakket
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 krm pepper

Fremgangsmåte

  1. Skyll, rens og del opp grønnsakene.
  2. Varm oljen i en kjele/gryte.
  3. Tilsett løk og hvitløk og surr til løken er myk og blank.
  4. Tilsett resten av ingrediensene. Du kan godt erstatte de friske krydderurtene med tørket om du ønsker dette. Bruk da 1/2 ts tørket timian og 1/2 ts tørket basilikum.
  5. La retten surre ved svak varme i 10-15 minutter til grønnsakene er møre.
  6. Smak eventuelt til med mer pepper.

Et godt tips er å fylle halve tallerkenen med grønt til alle måltider. Tenk en 50/50 fordeling av tallerkenen, der den ene halvparten er fylt med grønnsaker, frukt og bær.
Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 34
Legg til på Min side
Del på Facebook