Ovnsbakte sellerirotterninger med tyttebær og erter

Dette er nydelig garnityr til lammesteken og andre kjøttmiddager. Lag en stor porsjon. Bakt sellerirot er anvendelig, også nydelig i salater.
20-40 min

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 220 grader.
  2. Rens og skrell selleriroten. Bruk gjerne en potetskreller når du skreller sellerirot, eller en skarp kniv. Skjær selleriroten i grove terninger.
  3. Legg terningene utover en stekeplate med et bakepapir. Vend dem i oljen. Ha på litt salt og pepper og bak i 15-20 minutter. Vend på dem etter 8-10 minutter slik at til de får gylden farge og stekeskorpe på alle kanter. De skal ikke bli brent.
  4. Ha på rosmarin i de siste 5 minuttene. Om du ikke har frisk så bruk 1 ts tørket rosmarin.
  5. Terningene er ferdig når de er møre.
  6. Skyll ertene i kokende vann. Tin tyttebær.
  7. Bland erter og tyttebær forsiktig med sellerirotterningene. Det gir fin smak og farge.
  8. Dryss over finhakket persille og et lite dryss av flaksalt.
  9. Server til lammestek eller som en egen liten salat.

Bakte sellerirotterninger kan gjerne serveres som de er uten å blande med noe annet enn rosmarin.

Del på Facebook